Henna Brows

Wat zijn Henna brows?

Dit is een nieuwe razend populaire manier om de wenkbrauwen te verven.  Een alternatief voor het verven van de wenkbrauwen zonder ammoniak of waterstofperoxide. Normale verf kleurt in principe enkel de haren maar henna neemt zowel de haar als huid mee.

Henna is toch altijd rood?

Niet meer! Wij werken met het geweldige merk “Browtycoon” wat inmiddels als 10 verschillende kleuren op de markt heeft gebracht. Zo kunnen we elke wenkbrauw in elke gewenste kleur verven. Deze kleuren worden gemixt om tot de juiste samenstelling te komen, aangepast aan de klant.

Image

Hoe zit de Henna Brow behandeling eruit?

Allereerst kijken we naar de wens van de klant in kleur én shape. We scrubben de dode huidcellen van de wenkbrauwen voor het langste resultaat op de huid. Daarna maken we de wenkbrauwen schoon met een speciaal ontwikkelde shampoo om de huidschubben open te zetten zodat de henna goed in kan trekken. Mocht de huid erg vet zijn, nemen we de huid af met alcohol 70%.  Hierna gaan we de wenkbrauwen uittekenen d.m.v. de techniek ‘browmapping’. Daarna brengen we de henna op de huid aan, dit gebeurt in meerdere lagen. De henna moet ongeveer 10-15 minuten intrekken. Deze verwijderen we met castor olie. Na het verven heeft u eventueel de keuze om de wenkbrauwen verder te laten shapen d.m.v. harsen, epileren en bijknippen. 

Hoelang blijft de henna zitten?

De henna blijft tot 2 weken op de huid zitten en tot 8 weken in de haar!

Image

Henna is toch niet goed voor je?

Henna is helaas in opspraak geweest, denk aan de henna tatoeages die je in het buitenland kunt laten zetten. Om de henna zo donker mogelijk te krijgen voegen ze vaak goedkope synthetische producten toe en een hoog percentage PPD.  Dit zit niet in de producten van Browtastic die wij gebruiken! Browtastic heeft de veiligste henna brow op de professionele markt en producten zijn goedgekeurd door een safety accesor en de NVWA.

Contra-indicaties

  • Open plekjes rondom de te behandelen huid
  • Wanneer de klant het herpes virus heeft in en om het oog
  • De haren binnen 2 weken een chemische kleuring hebben gehad.
  • Een hele vette huid kan er voor zorgen dat de henna niet op de huid pakt.
  • Als je lithium neemt. Henna kan er voor zorgen dat je lichaam het lithium minder goed opneemt.

Nazorg 

  • Laat de henna de eerste 24 u rusten: geen water, zeep oid. Het heeft zuurstof nodig en moet in de huid trekken.
  • Om de wenkbrauwen te beschermen kan je dagelijks een beetje Castor Olie aanbrengen.
  • Gebruik geen oliehoudende producten > alleen plantaardige zoals de castor olie.

Wat is Castor olie?

Castorolie wordt gewonnen uit de wonderboom of te wel de Ricinus Communis. Hij dankt zijn naam aan de ongelooflijke snelheid waarmee de plant groeit. 

Het wordt al eeuwenlang gebruikt met vele toepassingen zoals medicinale. Tegenwoordig gebruiken we de wonderolie voor voller, steviger haar en een egale huid. 

Door zijn reinigende en tevens verzorgende werking wordt de wonderolie vaak gebruikt bij een droge, verouderde huid. De olie kan diep in de huidlagen doordringen.

Image