Henna Brows

Henna brows by Beauty With Care!

Henna brows is een vorm van wenkbrauwen verven die wordt gebruikt om de huid onder de wenkbrauw te verdonkeren. Henna is een natuurlijke kleurstof gemaakt van een plant bekend als hina of de henna boom.

Henna bestaat al sinds de Egyptische Oudheid toen het werd gebruikt voor vele doeleinden zoals haarverf, kleding, stoffen en als make-up.

 

Wat zijn Henna brows?

Dit is een nieuwe razend populaire manier om de wenkbrauwen te verven.  Een alternatief voor het verven van de wenkbrauwen zonder ammoniak of waterstofperoxide. Normale verf kleurt in principe enkel de haren maar henna neemt zowel de huid als haar mee.

Henna is toch altijd rood?

Niet meer! Wij werken met de geweldige merken “Supercilium”en “Dyotics”s die verschillende kleuren op de markt hebben gebracht van licht tot donkerbruine tinten. We hebben 10 verschillende kleuren die ook nog eens gemengd kunnen worden om de perfecte kleur samen te stellen! Zo kunnen we elke wenkbrauw in elke gewenste kleur verven. 

Hoelang blijft Henna zitten?

De henna blijft 5 – 14 dagen op de huid zitten en 6 weken in de haartjes!

Hoe ziet de behandeling eruit?

Allereerst kijken we naar de wens van de klant in kleur én shape.

We reinigen de huid van de wenkbrauwen, hierbij gaan de huidschubbe open staan zodat de henna goed in de huid kan trekken. Mocht de huid erg vet zijn, nemen we de huid af met alcohol 70%.  Hierna gaan we de wenkbrauwen uittekenen d.m.v. de techniek ‘browmapping’. Daarna brengen we de henna op de huid aan, dit gebeurt in meerdere lagen. De henna moet ongeveer 15-20 minuten intrekken. Voor een ombre effect verwijderen we de henna na 5-10 minuten aan het begin van de wenkbrauw. Na de inwerktijd verwijderen we de henna van de huid en haar.

Na het verven heeft u eventueel de keuze om de wenkbrauwen verder te laten shapen d.m.v. harsen, epileren en bijknippen.

Henna is toch niet goed voor je?

 

Henna is helaas in opspraak geweest, denk aan de henna tatoeages die je in het buitenland kunt laten zetten. Om de henna zo donker mogelijk te krijgen voegen ze vaak goedkope synthetische producten toe en een hoog percentage PPD (29%). In de henna van Dyotics en Supercillium zit max. 1.5% PPD wat nodig is om te zorgen dat de kleur lang blijft zitten en geen rode gloed heeft.

 

Contra-indicaties

  • Open plekjes rondom de te behandelen huid
  • De haren binnen 2 weken een chemische kleuring hebben gehad.
  • Een hele vette huid kan er voor zorgen dat de henna niet op de huid pakt en snel verdwijnt.
  • Zwangere vrouwen.
  • Als je eerder een allergische reactie hebt gehad op het gebruik van henna producten. 
  • Als je onder de 16 jaar bent. 

Nazorg

  • Laat de henna de eerste 24 u rusten: geen water, zeep oid. Het heeft zuurstof nodig en moet in de huid trekken.
  • Geen sauna of zonnebank binnen 24u.

Geïnteresseerd in deze behandeling?